digitalització i drets fonamentals per a una societat democràtica

Un esdeveniment obert a totes les persones, entitats i institucions interessades en conèixer experiències pioneres cap a una digitalització democràtica, posant la sobirania digital de les persones al centre. Parlarem de drets digitals, de les seves vulneracions i de quins canvis i solucions podem aplicar per evitar-les. Intercanviarem experiències sobre polítiques i accions civils. Generarem propostes de millora dirigides a l'Administració pública nacional i internacional i a la societat civil.

>> Programa (En construcció)

/ MATÍ - 10:00h a 14:00h /

4D Digitalització Democràtica i Drets Digitals - 4D Conferència
Què passa al món
4D Digitalització Democràtica i Drets Digitals - 4D Conferència
Infraestructura pública digital i béns comuns digitals - Estat de l'art
4D Digitalització Democràtica i Drets Digitals - 4D Conferència
Una agenda positiva per al futur digital
Pausa dinar

/ TARDA - 15:15h a 21:30h /

4D Digitalització Democràtica i Drets Digitals - 4D Conferència
Experiències amb èxit
4D Digitalització Democràtica i Drets Digitals - 4D Conferència
Impacte dels litigis de la societat civil per defensar els drets digitals
4D Digitalització Democràtica i Drets Digitals - 4D Conferència
10 experiències presentades a la nostra convocatòria 4D Drets Digitals des del Disseny
4D Digitalització Democràtica i Drets Digitals - 4D Conferència
PÒDCASTS EN DIRECTE, MÚSICA, BAR, FEM XARXA
__QUI HI PARTICIPA (En construcció)
Miriam Hatibi
Carolina Caeiro
// INSCRIPCIONS
L’entrada és lliure però l’aforament és limitat.
/FORMULARI PER INSCRIURE’T A LA CONFERÈNCIA SI NO VOLS CERTIFICAT DE FORMACIÓ

    Nota de privacitat i protecció de dades:

    En enviar-nos les vostres dades, les conservarem fins al dia de la conferència amb finalitats informatives i per mantenir-te al cas de possibles actualitzacions importants. Ni nosaltres (Xnet i Fundació.cat), ni ningú més té permís per retenir o compartir aquesta informació amb altres sense el vostre consentiment explícit.

    Selecciona aquesta casella si vols que guardem el teu correu electrònic només per rebre informació d’altres activitats futures relacionades amb el programa 4D.

    /FORMULARI PER INSCRIURE'T A LA CONFERÈNCIA SI VOLS OBTENIR UN CERTIFICAT DE FORMACIÓ (només fins al 3 octubre)
    HOMOLOGAT PER LA UB I EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ COM A 8 HORES DE FORMACIÓ

    Cal assistir presencialment almenys a un 80% de les activitats (si creus que no pots assolir aquest horari, ens pots escriure a info@4D.cat i veurem si es pot resoldre).

    S’emplenarà un full d’assistència amb nom, cognoms, DNI, email i signatura de cada entrada i cada sortida.

    Per al professorat XTEC i UB, la incorporació és automàtica. Els certificats tenen els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses al Pla de formació permanent del Departament d'Educació. Es poden utilitzar com a acreditació per participar en els diferents concursos o convocatòries del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, amb els termes que indiqui cada convocatòria. La resta de persones rebran el certificat al correu electrònic i el podran presentar on considerin.

    Logo Universitat de Barcelona
    # QUI SOM
    Aquesta conferència la organitzem:
    FUNDACIÓ.CAT

    La Fundació puntCAT va ser fundada per gestionar el domini .cat. Fruit d’una iniciativa privada de la comunitat catalanoparlant, el domini .cat va ser aprovat l’any 2005 per la Corporació d’Internet per a l’Assignació de Nombres i Números (ICANN). Gràcies a l’impuls del .cat com a primer domini representatiu d’una comunitat cultural a internet, es va obrir les portes a tots els altres. La Fundació .cat treballa per defensar els drets culturals i una internet de qualitat per a la ciutadania catalanoparlant en la societat digital.

    xnet, Institut per a la Digitalització Democràtica

    Xnet és una xarxa d’especialistes I activistes que proposa solucions avançades en diferents camps relacionats amb la digitalització democràtica, els drets digitals i l’actualització de la democràcia al segle XXI com ara la privacitat, l’ús de les dades, la IA, la neutralitat de la xarxa; la llibertat d’expressió i informació vs les fake news, la propaganda i la desinformació; la defensa d’informants/alertadors/whistleblowers, les filtracions ciutadanes i lluita anticorrupció; la tecnopolítica i la incidència ciutadana; l’actualització de la democràcia amb mètode R+D polític, la transparència i la participació; la cultura lliure.

    __En col·laboració amb:
    __Amb el suport de: