Commons Network
Sophie Bloemen
+
Sophie Bloemen és economista política, cofundadora i directora de Commons Network, un think thank col·laboratiu per a la nova economia i la transició justa amb seu a Amsterdam. Treballa en la intersecció de la transició econòmica, el procomú digital, el postcreixement i el paper dels governs. Sophie és una ferma defensora d’una perspectiva política europea que doni suport als comuns digitals i les infraestructures digitals públiques i ha coordinat diverses coalicions i campanyes per a aquest fi. Com a defensora social en polítiques, ha treballat extensament en polítiques de gestió del coneixement i innovació a nivell europeu i internacional. Part del seu treball actual és el desenvolupament de programes d’incubació per a l’economia cooperativa digital amb el municipi d’Amsterdam. Actualment també treballa amb el Ministeri de l’Interior holandès en un projecte sobre Sobirania Digital i polítiques, i està involucrada en el procés per a un Consorci Europeu d’Infraestructura Digital sobre Digital Commons.
https://www.commonsnetwork.org/
Coneguda com a abogamer, Micaela Mantegna és advocada de videojocs, especialitzada en polítiques, tendències i regulació de la indústria. Afiliada al Berkman Klein Center de Harvard, realitza investigacions sobre IA, polítiques de videojocs, ètica i tecnologies immersives per a realitat estesa (XR). Va crear el primer curs d’Intel·ligència Artificial i Dret a l’Argentina, al Centre de Tecnologia i Societat de la Universitat de San Andrés, i també és assessora de polítiques públiques a l’Associació Argentina de Desenvolupadors de Videojocs (ADVA).
https://www.abogamer.com/
Noyb (l’acrònim noyb és de «none of your business») és una organització sense ànim de lucre cofundada l’any 2017 a Viena per l’advocat austríac Max Schrems, responsable dels litigis estratègics que van anul·lar l’ Escut de la Privadesa sobre transferència de dades personals de ciutadans europeus als Estats Units, entre d’altres. L’objectiu de l’entitat és impulsar casos estratègics als tribunals i posar en marxa iniciatives als mitjans de comunicació per enfortir la privacitat de les dades en general, amb un enfocament en les qüestions de privacitat i les vulneracions de drets al sector privat.
https://noyb.eu/
Felix Mikolasch és advocat, especialitzat en protecció de dades.
Civio és una organització independent sense ànim de lucre que promou la transparència, l’accés a la informació i el control ciutadà sobre les institucions públiques. A través del periodisme d’investigació, les dades, la influència pública i la tecnologia, Civio exposa abusos i males pràctiques en la gestió del que és públic, instigant canvis que beneficien la societat. Des de la seva creació el 2012, l’organització ha impulsat reformes clau en la legislació i les polítiques públiques, defensant sempre el dret de la ciutadania a conèixer i a participar de la presa de decisions.
https://civio.es/
David Cabo és activista per a la transparència i la informació pública, cofundador de Civio.
Ai Forensics
Salvatore Romano
+
AI Forensics aplica mètodes innovadors per descobrir les violacions dels drets digitals i proporcionar informació que ajudi a configurar les polítiques reguladores. Treballa per un món on els algorismes siguin responsables, ajustables i evitables. En altres paraules, a AI Forensics són detectius digitals que il·luminen les injustícies algorítmiques ocultes i treballen per aportar responsabilitat i transparència a la indústria tecnològica.
https://aiforensics.org/
Salvatore Romano és cap de recerca d’AI Forensics i doctorand industrial del grup de recerca AI and Data for Society de l’Internet Interdisciplinary Institute de Barcelona. Treballa en la intersecció de la rendició de comptes de les plataformes i les auditories algorítmiques.
La Quadrature du Net
Félix Tréguer
+
La Quadrature du Net és un grup activista amb seu a París que promou i defensa les llibertats fonamentals en el món digital. Lluita contra la censura i la vigilància, tant d’estats com d’empreses privades, i qüestiona com s’influeixen mútuament el món digital i la societat. Treballa per una Internet gratuïta i descentralitzada.
https://www.laquadrature.net/en/
Félix Tréguer és membre fundador i Director de Recerca de La Quadrature du Net.
Míriam Hatibi és una activista i consultora de comunicació a l’agència Sibilare, coneguda pel seu treball en defensa dels drets humans, la diversitat i la lluita contra la islamofòbia. Nascuda a Barcelona l’any 1993, de pares marroquins, Hatibi s’ha destacat com una veu influent en els debats sobre identitat, integració i igualtat. Graduada en International Business Economics i amb un màster en Internacionalització, Hatibi ha col·laborat amb diverses organitzacions i mitjans de comunicació per promoure una millor comprensió i representació de les comunitats musulmanes i immigrants a Espanya. Hatibi és autora de “Míra’m als ulls. No és tan difícil entendre’ns” (2018) i “Leila” (2020).
https://www.instagram.com/miriamhatibi/
PILP, Projecte de Litigació d’Interès Públic, és més que un despatx d’advocats. Serveix com a aliat legal per a diversos grups dels Països Baixos, com ara ONGs, moviments socials, comunitats, activistes, advocats i acadèmics. Conjuntament, s’esforcen per promoure els drets humans, enfortir l’estat de dret i crear un món més just. Gràcies a la seva tasca s’han dut a terme algunes de les sentències més importants contra els abusos institucionals de dades al seu país.
https://pilp.nu/
Jelle Klaas és Director Executiu i advocat de drets humans de PILP. És un dels seus fundadors i té anys d’experiència en litigis estratègics pels drets humans als Països Baixos.
Anna Pacheco / Andrea Gumes
Pòdcast
+
Andrea Gumes és politòloga i periodista cultural. La podeu trobar als pòdcasts Tardeo, Massa Dones, Ciberlocutori (amb Anna Pacheco) i La Cullerada o al 3Cat amb Nervi.
https://ca.wikipedia.org/wiki/Andrea_Gumes
Anna Pacheco periodista i màster en Antropologia Social, es centra en temes socials, feminismes i cultura popular. És autora de la novel·la Listas, guapas, limpias (2019). L’any 2024 ha publicat Estuve aquí y me acordé de nosotros, un assaig sobre turisme, treball i classe social.
https://ca.wikipedia.org/wiki/Anna_Pacheco
DIR. INNOVACIÓ I PARTICIPACIÓ DEMOCRÀTICA / GOV. BARCELONA
Arnau Monterde
+
Arnau Monterde és el Director dels Serveis d’Innovació i Participació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona. Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement, ha estat coordinador del projecte Tecnopolítica del grup de recerca Communication Networks and Social Change de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3-UOC).
Monterde investiga la relació entre les tecnologies de la comunicació i les societats, en particular pel que fa a la participació política i la democràcia en la societat en xarxa. És un dels responsables del projecte Decidim, la plataforma de participació digital impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.
https://arnaumonty.net/
Xnet, Inst. Digitalització democràtica
Simona Levi
+
Xnet és una xarxa d’especialistes i activistes que porta a terme accions i proposa solucions avançades en diferents àmbits relacionats amb els drets digitals i l’actualització de la democràcia al segle XXI. Des del 2008 treballa per una Internet lliure i una democràcia real.
https://xnet-x.net/ca
Simona Levi és especialista en drets digitals, fundadora d’ Xnet, Institut per a la Digitalització Democràtica i directora del Postgrau en Tecnopolítica i Drets a l’Era Digital. És autora de l’informe Proposta per a una digitalització democràtica i sobirana d’Europa, encarregat per la Presidència del Parlament Europeu (2021) i del llibre Digitalització Democràtica (Raig Verd, 2024). És divulgadora de mitjans i assessora d’innombrables organitzacions i institucions ciutadanes. El 2017, la revista Rolling Stone la va triar com una de les 25 persones que estan donant forma al futur. És promotora i (co-)autora de diversos llibres, com ara: FakeYou – Fake News i desinformació (2019); Votar y cobrar. La impunidad como forma de gobierno (2017); Tecnopolítica, Internet i r-evoluciones i Cultura libre digital – Nociones básicas para defender lo que es de todxs (2012).
Digital Freedom Fund
César Manso
+
Digital Freedom Fund (DFF) existeix per donar suport a la comunitat de drets digitals d’Europa en litigis estratègics per protegir els drets humans als espais digitals. Des del 2017, DFF ha construït una considerable xarxa activista.
https://digitalfreedomfund.org
César Manso és el responsable jurídic de Digital Freedom Fund. És llicenciat en dret per la Universitat de Costa Rica, i té dos màsters per la Universitat de Barcelona, un en Drets Humans i l’altre en Sociologia. També té un postgrau en Tecnopolítica i Drets a l’Era Digital per la Universitat Pompeu Fabra.
Irídia – Centre de Defensa dels Drets Humans és una associació que treballa per promoure i defensar els drets humans, especialment els civils i polítics. El seu objectiu principal és elevar els estàndards de protecció dels drets humans en relació a la violència institucional, el racisme i la migració, la memòria històrica, la privació de llibertat i el dret a la protesta.
https://iridia.cat/
Anaïs Franquesa Griso és advocada de Drets Humans especialitzada en litigis estratègics, especialment en dret penal, tortura, responsabilitat policial, armes menys letals, repressió i espai cívic. Directora d’Irídia – Centre de Defensa dels Drets Humans.
Fundació .cat
Genís Roca
+
La Fundació puntCAT neix arran d’una iniciativa privada de la comunitat de parla catalana per gestionar el domini .cat. El domini va ser aprovat l’any 2005 per la Corporació d’Internet per a l’Assignació de Nombres i Números (ICANN). Gràcies a la iniciativa de la Fundació com a primera comunitat cultural a obtenir un domini propi, es van obrir les portes a totes les altres. La Fundació treballa en la defensa dels drets culturals i la qualitat d’internet de la ciutadania catalanoparlant a la societat digital.
https://fundació.cat/
Genís Roca és expert en transformació digital, desenvolupament empresarial i cultura digital. Al llarg de la seva carrera, ha treballat àmpliament en projectes d’internet i estratègia digital, i també ha fundat una consultora. Roca participa activament en diferents projectes socials i culturals, i actualment és el president de la Fundació puntCAT.
The Juice Media
Anuncis governamentals honrats
+
The Juice Media és un 98,9% sàtira genuïna, escrita i creada per Giordano en un estudi domèstic d’un pati del darrere dels suburbis de Melbourne, Austràlia, a les terres de Wurundjeri.
Juice Media’s Honest Government Ads són vídeos satírics que parodien els anuncis del govern. Produïts per The Juice Media, la sèrie va començar centrant-se en la política australiana, però des de llavors s’ha ampliat per abordar qüestions globals. Els vídeos són coneguts pel seu estil contundent, amb l’objectiu de revelar veritats sobre les operacions i decisions governamentals que solen estar ocultes per la retòrica política i el circ mediàtic.
https://www.thejuicemedia.com/honest-government-ads/
Josep M. Ganyet
Mortensen
+
Josep M. Ganyet és enginyer informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’especialitat d’Intel·ligència Artificial. Ha treballat en el camp de la Interacció Humana amb els Ordinadors i imparteix classes de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.
https://mortensen.cat
Albert Cuesta és periodista, analista y traductor de tecnologia. Va ser el principal promotor de la campanya per aconseguir que Twitter tingués versió en català.
https://jo.cat/albertcuesta
FREE KNOWLEDGE INSTITUTE
Wouter Tebbens
+
Free Knowledge Institute (FKI) és una organització sense ànim de lucre fundada el 2006 als Països Baixos. Fomenta el lliure intercanvi de coneixement en tots els àmbits de la societat mitjançant la promoció de la llibertat d’ús, modificació, còpia i distribució del coneixement al voltant de l’educació, la tecnologia, la cultura i la ciència.
https://freeknowledge.eu/
Wouter Tebbens és un enginyer convertit en activista, que treballa en l’àmbit digital sobre l’autoorganització i la construcció de comunitats cooperatives. És cofundador de Free Knowledge Institute, The Things Network Catalunya, la cooperativa femProcomuns, i Online Meeting Cooperative. Ha treballat amb els municipis d’Amsterdam, Barcelona, i com a primer director de la Fundació PublicSpaces.
Observatori TAS
Núria Soto
+
L’ Observatori TAS (Treball, Algorismes i Societat) és una associació sense ànim de lucre que té l’objectiu de defensar els interessos i reivindicar els drets de les i els treballadors de l’economia de plataformes. Ho fa mitjançant la recerca i la recollida de dades; donant visibilitat a les infraccions algorítmiques i il·legalitats contractuals; publicant informes periòdics; promovent accions judicials; i defensant models de treball ètics i inclusius.
https://observa-tas.org/ca
Núria Soto és periodista, Màster en Antropologia i Etnografia a la UB. Ex rider de Deliveroo a Barcelona i portaveu de Riders x Derechos, és sòcia fundadora de Mensakas.
Iuridicum Remedium
Jan Vobořil
+
Iuridicum Remedium (IuRe) és una organització sense ànim de lucre amb seu a la República Txeca. IuRe se centra en la protecció dels drets humans, especialment en els àmbits dels drets i llibertats digitals.
https://iure.iure.org/
Jan Vobořil és advocat i cofundador de IuRe.
Amnistia Internacional Catalunya
Adriana Ribas
+
Amnistia Internacional Catalunya és una associació sense ànim de lucre dedicada a
la defensa dels drets humans, independent i imparcial, que forma part d’Amnistia Internacional, un moviment global independent amb més de 10 milions de socis, activistes i simpatitzants que treballen per un món en què totes les persones puguin gaudir de tots els drets humans.
https://www.amnistiacatalunya.org/
Adriana Ribas fa més de 10 anys que dirigeix i coordina l’oficina d’Amnistia Internacional Catalunya i representa l’organització davant les institucions, els poders públics i els mitjans de comunicació. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i especialista en drets humans, amb una llarga experiència com a ponent i formadora.
El CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) és un centre de recerca d’afers internacionals que analitza les qüestions globals que afecten les dinàmiques polítiques, socials i de governança, des del nivell internacional fins a l’àmbit local. Pretén ser una eina útil per a la societat, per garantir l’accés obert al coneixement i promoure l’estudi de les qüestions internacionals que afecten la vida quotidiana de la ciutadania. El CIDOB busca influir en els processos de presa de decisions i oferir visions alternatives.
https://www.cidob.org/ca
Carme Colomina és investigadora sènior sobre Unió Europea, desinformació i política global al CIDOB. És docent de periodisme internacional i comunicació política. Col·labora habitualment a diversos mitjans de comunicació com a analista de l’actualitat europea.
i2CAT
Alba Soler Turull
+
La Fundació i2CAT, ubicada a Barcelona, és un centre CERCA de recerca i innovació en tecnologies digitals avançades (5G/6G/+, IoT, tecnologies virtuals i immersives, IA, ciberseguretat, blockchain i comunicacions espacials), així com en l’impacte social de la tecnologia. A través de la innovació social digital oberta i participativa amb capil·laritat territorial, i2CAT contribueix a avançar cap a una societat digitalment més ètica, justa i sostenible.
https://i2cat.net/
Alba Soler Turull és politòloga, especialitzada en economia de polítiques públiques i innovació tecnològica de l’administració. Actualment investigant sobre drets i responsabilitats digitals a l’Àrea de tecnologies de la societat digital d’i2CAT.
El Mundo Today, dirigit per Xavi Puig Ripoll i Kike García de la Riva des de l’any 2009, és el diari (humorístic) més influent d’Espanya. Opera principalment a Internet, on es pot llegir de forma completament gratuïta a més de la seva expansió en forma de col·laboracions a premsa, ràdio, teatre i televisió.
https://www.elmundotoday.com/
Minoria Absoluta
Polònia / Està Passant
+
Minoria Absoluta és una productora que compta amb molts anys d’experiència en la producció de continguts d’humor, entreteniment, actualitat i documentals, per a televisió, ràdio, teatre, realitat immersiva i editorial.
https://minoriaabsoluta.com/
La Fera és una fàbrica de creació digital que promou projectes audiovisuals en català per potenciar-los i fer-los créixer. Busca generar oportunitats per a creadors de continguts, streamers i pòdcasts. Un dels seus impulsor és Albert Lloreta, realitzador audiovisual, fundador de la cooperativa audiovisual Bonobo Films.
https://linktr.ee/laferacat
Albert Lloreta Ribalta és realitzador audiovisual, president de La Fera, fàbrica de creació digital en català i realitzador audiovisual i fundador de la cooperativa audiovisual Bonobo Films. Amb La Fera ha desenvolupat trobades formatives per a creadors (miniapleks), programes d’acompanyament com l’Embrió, campanyes digitals i projectes de professionalització del sector de creadors. Amb Bonobo Films ha treballat durant més d’una dècada en desenvolupar centenars de projectes audiovisuals multiformat amb un interès especial per les qüestions inherents a la cultura digital i els reptes i debats socials i culturals del país.
Comunitat que impulsa una societat radicalment justa i regeneradora. El compromís és dissenyar sistemes on les persones puguin reunir-se, aprendre, imaginar, gaudir i actuar per cuidar la terra i tots les persones que hi habiten.
https://parti.earth/
Són cerveseres i cervesers artesans de Barcelona. Des del 2010 i amb profundes arrels a la comunitat, cada cervesa elaborada per Birra 08 explica una història única que reflecteix l’essència diversa i creativa de la ciutat. Amb cada experiència, busquen inspirar i compartir l’amor per la cervesa artesana, connectant amb la comunitat local i oferint moments memorables de gaudi i aprenentatge.
https://birra08.com/